Предлагаме офис услуги на мига!

Брейн Тръст може да предостави избор на всеки бизнес

Новини и Събития

 

 • Симбиозата между блокчейн технологиите и споделените офис пространства

  Разказ от първо лице

  Симбиозата между блокчейн технологиите и споделените офис пространства

   

  Миналата седмица Ви разказахме за споделените офис пространства, които приветстват жени от всички сфери на живота, като им позволяват да изградят общност с други професионалисти.

  Тази седмица собственикът на Брейн Тръст Стела Неделчева споделя друга интересна история от конференцията за търговски площи и споделени пространства, провела се в Лондон наскоро. Британската столица е най-големият пазар за споделено офис пространство в Европа с над 1 млн. кв.м или 4.6% от общия обем офис площи в града.

  Разказваме Ви за съвсем нов, иновативен модел на пазара за споделените офис пространства, създаден от компанията Primalbase, Холандия, базиран на блокчейн технология. В него се предоставят пространства - физически дом - на така наречените tech communities (общества, които се развиват тясно в сферата на технологиите).

  Работи, свързвай се, учи. Това е тяхното мото. Започват да развиват бизнес идеята си през 2017, с план да отворят 5 офиса в 5 големи града - Амстердам, Берлин, Лондон, Сингапур, Ню Йорк.

  Трябва да призная, че офисът им в Лондон е впечатляващ. Разположен e на 32-и етаж в нова сграда, в сърцето на космополитния град. Представител на компанията обясни, че не се правят компромиси с избора на локация и той и екипът му са фенове на красивите гледки. И наистина разглеждайки другите им офиси, виждам, че компромис не е правен в това отношение.

  Обществата, развиващи се в сферата на технологиите, изискват да получават най-доброто, и това, което всъщност Primalbase правят, е да им го предоставят на достъпни цени. Тези, които пък наистина имат добри идеи получават привилегията да работят в техните пространства безплатно, както и възможност продукта им да бъде финансиран.

  Посрещат ни в светли пространства с френски прозорци, гледка към целия град и специално проектирани за събития и споделена работа офиси, където различните startup-и могат да представят продуктите си и да срещнат хора с близко до тяхното мислене.

  Отличителното при Primalbase и ядрото, върху което разработват модела си, е създаването на тяхна собствена криптовалута. Primalbase създават т.нар. token и разработват програма за членство, която да е валидна за техните пространства във всички градове.

  Постоянните членове на Primalbase притежават Primalbase tokens (PBT), което им предоставя нещо уникално - доживотно членство. Притежателите на тази криптовалута де факто могат да я използват, за да запазят работно място като в същото време могат временно да предоставят част от криптовалутата и на други членове, които използват пространствата почасово. Това означава, че притежателите на тези token-и могат да печелят пари, и същевременно да постигнат по-добра цена за използване на пространствата от другите членове.

  През 2017 г Primalbase продават първите си 1000 token-а. Притежателите им решават как да ги използват, споделят или продават. Към днешна дата един PBT е на стойност 3733 долара.

  Компанията избира дигиталната валута, защото е идеалното решение за всички членове на създаденото от тях общество. По този начин те предоставят на притежателите на token-ите сигурност и мигновен трансфер на финансите. В същото време, дигиталната валута позволява да се разработи членска програмa, която подтиква притежателите на виртуалната валута да предлагат добри цени. Това е начинът, по който се осигурява възможността членовете да получат възможно най-добрата цена за използване на офис пространствата.

  Може да звучи сложно първоначално, но практиката им дотук показва, че е изключително лесно да платиш например с Ethereum (ETH) за своето работно място. Етериумът позволява на всеки потребител да има два вида сметки. Единия вид е сметка за съхранение на криптовалутата. Другия вид е сметка за „интелигентни договори", която съхранява криптовалутата наред с различна информация и логика, придобита от „Етериум мрежата", програмирани там от други потребители на системата. Етериум е криптовалута с отворен код и позволява създаването на децентрализирани приложения.

  Криптовалутата е средство, което се очертава да осигури един много по-безпроблемен пазар, включително и в сферата на споделените офис пространства и недвижимите имоти. Чрез възможността, която технологията предлага, транзакциите стават наистина опростени. Най-голямото предимство на криптовалутите пред останалите начини за разплащане е отпадането на нуждата от участието на трети страни, т.е. на финансови институции. 

   

 • Бъдещето на успелите жени в споделените офис пространства

   

  Разказ от първо лице:

  Наскоро се завърнах от традиционно посещаваната от мен конференция за търговски площи и споделени пространства в Лондон. Градът ме посрещна с прекрасно време, жив и пулсиращ, пълен с хора, още нови сгради и впечатляващи красоти. Конференцията беше вдъхновяваща, изключително полезна, а програмата бе заета и пълна.

  Имаше няколко дискусионни панела, които ме зашеметиха и за пореден път осъзнавам колко бързо лети времето - технологиите се развиват скоростно и усещането за плахост, дали ще успееш да останеш в крак с новото, се засилва след презентацията на всеки лектор.
  Станах свидетел на много интересни факти, иновативни продукти, разговори, затова как хората променят мисленето и бизнеса си, за да адаптират себе си и пространствата си към променящата се среда, изискванията за екологичност, чист въздух, по-благоприятни и все по-отлични условия на работа и живот, които да правят хората по-ефективни.
  Бих искала да ви предам най-интересното, което научих и да го споделя с вас.
  Първият ми разказ е за една млада дама, която се е наела с нелеката задача да създаде специален продукт. Усилията на една жена за благоденствието и успехите на много жени.
  Глобализация – това е мотива на времената, в които живеем.
  Тази глобализация се проявява и в имотния бранш, начина на работа и управление на търговските площи. Преди повече от десетилетие възникна терминът "споделено работно пространство", към днешна дата абсолютната нова мода в оперирането с площите.
  В процеса на глобализация, компании и личности избират да работят на едно място, заедно с други като тях, използват работни места или отделни кабинети и офиси и споделят луксозни общи пространства. Този процес търпи постоянно развитие, като все повече сгради биват управлявани на „споделения“ принцип.
  В Лондон статистика показва, че на всеки 5 дни отваря нов "coworking space".
  С налагането на споделените пространства като естествено продължение идва и тяхната специализация. За да е успешно едно споделено пространство, то трябва хората и бизнесите в него да имат обща визия и възгледи, да се обединяват около една кауза. Бъдещето на такива офиси е в профилирането по браншове и интереси и това прави основателката на Blooming Founders, Lu Li, която ни разказа затова как е започнала и развила идеята си за пространство, създадено специално за... жени.
  Creating spaces where people belong - Създаваме места, към които хората принадлежат - това е мотото на Лу.
  Когато преди година чух за първи път за тази идея, ми се стори доста смела и иновативна. Днес в Лондон вече има няколко клуба, цели сгради, които са създадени на принципа, за който Лу ни разказва.
  Място, в което се подпомагат различни startup-и.
  Създаването на подобни места, които приветстват жени от всички сфери на живота, им позволява да изградят общност с други професионалисти. Те могат да се обединяват с хора с еднакви мисли, да предлагат подкрепа и дори да се обличат по един и същи начин, докато не изпитват напрежението, което може да се създаде от противоположния пол.
  Coworking space за жени е едно предизвикателно въведение, което носи със себе си редица противоречиви реакции, поради изградените в обществото полови стереотипи. Но като се има предвид, че през последното десетилетие жените непрекъснато стартират бизнес с почти два пъти по-високо темпо от мъжете, е важно да се признаят уникалните нужди на този пазарен сегмент.

  Много стартиращи бизнес жени посочват необходимостта от наставничество и сътрудничество от хора, с които могат да се идентифицират. Жените също имат способността да ценят една топла и приветлива среда, която наистина насърчава работата и взаимоотношенията.
  Пространствата, фокусирани върху жените, често са оспорвани… но като се имат предвид ожесточените спорове за полова дискриминаиця в много индустрии и на много нива, пространство, предназначено за и от жените, е привлекателно за мнозина и по никакъв начин не цели да изключи противоположния пол.

  Жените често стигат по-далеч, по-бързо, когато са заобиколени от други вдъхновяващи жени, в среда, свободна от преценка, която не само ги насърчава, но и ги кара да растат.
  Мъжете са неизменна част от този процес, тъй като бъдещето на работата зависи от тяхната подкрепа и принос.
  Да бъдеш жена, работеща в такава среда не означава, че трябва да си против мъжете. Да, стълбовете на бизнеса са разработени от мъже - състезателен характер и понякога агресивни тактики - и жените често се чувстват като външни лица и противоположната дискриминация не е начинът да се постигне успехът.

  Целта е да се създадат пространства, където жените се чувстват сигурни и подкрепени, където знаят, че няма проблем ако не разполагат с всички отговори и не се притесняват от реакцията на околните, когато ги потърсят.

   

   

 • Как се гради интелигентно разбиране на нуждите на клиента?

   

  Няколко думи от Стела Неделчева за това коя е тя и какво се крие зад Брейн Тръст

  Преди 10 години Брейн Тръст налага услугата „офис по време на криза“ на българския пазар. Какво представлява тя и как от бизнес в най-трудните за икономиката години, се превръща в успешна брокерска агенция, която се грижи за нуждите на клиента, разказва собственикът на компанията Стела Неделчева.

  Коя е Стела Неделчева и какво трябва да знаем за нея?


  - Може би трябва да започнем с това, че опитът ми в сферата на недвижимите имоти започва 2004 година. Kарах стаж в правна кантора, докато същевременно работех в английска инвестиционна компания, която се фокусираше в България. С тях придобих и опита си в сферата на инвестициите и по-конкретно, недвижимите имоти.
  Започнахме с изкупуване на селски имоти и реновирането им, закупихме земи по българското Черноморие и ски курортите, като аз се занимавах с процедурите по вкарване в регулация на земите, проектиране, строителство, продажби и следпродажбен мениджмънт, съответно поддръжка на сградите. Последва кризата през 2009 година, когато английските инвеститори се отдръпнаха от българския пазар.
  През 2009 година създадохме Брейн Тръст, марката, с която се представяме и днес. Освен недвижими имоти, добавихме една нова, много иновативна за този период услуга - споделени офис пространства и виртуален офис.
  Мотото ни беше „офис по време на криза“ - това беше трудно наложима услуга, тъй като звучеше твърде екстравагантно за нашия пазар. Към
  днешна дата тази услуга е вече много позната и се използва с нарастващ интензитет - това е новият тренд за оползотворяване и управление на офис
  пространства и се гордея с нашата локация и услуги, които предлагаме вече 10 години.
  Едновременно с това продължих да развивам и бизнеса с посредничество при покупка, продажба, отдаване и управление на недвижими имоти.
  В момента разполагаме с голяма база данни от клиенти, с които е изграден личен контакт и успяваме да сме конкурентни и различни на пазара на недвижими имоти, където отношенията са динамични, непостоянни, агресивни.

  Защо сделки с недвижими имоти?


  - Заради разнообразието от казуси, динамиката, случваща се в процеса, водещ до сключването на сделка. Необходима е широката палитра от умения, които са предпоставка за това, продавач и купувач да са удовлетворени. Да не забравяме и житейското богатство да познаваш и общуваш с голям брой различни хора – това е което зарежда, стимулира и удовлетворява брокера професионалист и го кара да се развива.

  Какво е Брейн Tръст и какво се крие зад името?


  - Зад нашето име стои съвкупност от хора и манталитет на работа, които създават една сплав от интелигентно разбиране на нуждите на клиента. Крие се умението за улавяне спецификата на момента за сделка и нуждата от дългосрочност в професионалните ни взаимоотношения с участниците на пазара.
  Брейн Тръст е нишова агенция. При нас има специалисти, които работят успешно както на пазара за жилищни имоти, така и на този за парцели за строителство, индустриални имоти – фабрики, заводи, складове, търговски площи, земеделски земи.
  Специализираме в консултиране и осъществяване на големи инвестиционни проекти, работим както с чужди инвеститори, така и с местни и съдействаме за реализацията на бизнес плановете им. Имаме много успешни партньорства, с които се гордеем.

  Спомняш ли си първата ти сделка? Каква беше емоцията от първия успех?


  - Спомням си я, разбира се, макар че в този период, когато аз започнах, пазарът беше възходящ и сделките бяха ежедневие. Адреналинът е
  изключително висок. Удоволствието от това да направиш добра сделка, в която и продавач, и купувач са щастливи, е незаменимо.

 • Дистанционна работна култура

   

  Днешната дистанционна работна култура

  Работа от вкъщи


  Често чуваме хората да говорят за важността от поддържането на добро равновесие между професионалния и личния живот и как гъвкавостта играе важна роля. За все повече и повече професионалисти, работещи, се изисква само лаптоп и солидна интернет връзка. Отдалечената работа се е превърнала в добре установена тенденция, когато отиването в офиса
  за много хора вече не е изискване
  Различни нива на гъвкавост са необходими в зависимост от позицията, сектора и старшинството. След като наблюдавахме и интервюирахме няколко от нашите клиенти, работещи в сферата на виртуалните и офиса, ние определихме 3 различни типа отдалечени работници:
  Тези лица са постоянно разположени в домашния си офис. Тяхното бизнес присъствие е предимно виртуално, те могат да пътуват до офиса от време на време, за конкретни срещи или събития и дори да бъдат на стотици или хиляди километри.

  Домашният герой

     Работата от дома може да изглежда като сбъдната мечта за мнозина, но има своя набор от предизвикателства, които трябва да бъдат преодолени. Важно е да зададете ясни граници и да изберете район на къщата, където да не се разсейвате и евентуално с врата, която може да бъде затворена в работно време.
  За разлика от едно редовно работно място, където хората работят лице в лице, в позиция "от работа вкъщи", е важно да разберете ясно какво очаквате от работодателя си за вас и да поддържате добра комуникация с колегите си, екипно сътрудничество и срещи.


  Работещият авантюрист


  Това са работници, които балансират дните си между дома, офиса или пътя. Те работят по всяко време и където и да се намират, за да извършват бизнес. Специалистите в движение могат да пътуват на кратки или дълги разстояния, за да правят презентации, да посещават конференции, да посещават клиенти, да доставят продукти или услуги или да извършват съдействие на място. Този тип работници се нуждаят от способността да работят и да се фокусират отвсякъде и да имат гъвкав график.

  Може да ви бъде много примамливо, но ще усетите и навика да работите по- дълго, от колко когато сте в офиса. Това се дължи на невъзможността да се определят граници между влизането и излизането от офиса. Работното ви бюро е практически навсякъде, а телефонът постоянно ви напомня за проекти и задачи, които трябва да бъдат завършени. Ето защо е важно да си създадете график и да се придържате към него.

  Хората, които работят в движение, често са помолени да се справят с различни задачи и проекти. Това е мястото, където се проявяват силните организационни и комуникационни умения. Целта е да сте в крак с важни задачи и крайни срокове, докато споделяте актуализации с колеги по пътя.

   

  Гъвкав войн 


  Професионалистите с гъвкав график обикновено се намират в офиса, но имат възможност да работят навън при специални обстоятелства. Независимо дали става въпрос за родител, който има нужда да работи от дома си в определени дни, или за служител с продължително пътуване, който остава в къщи в дните поради климатичните условия, гъвкавите графици им помагат да балансират работата и домашния си живот.

  Много компании насърчават отдалечената работа до известна степен, като осигуряват на служителите си инструменти за мобилност, които им позволяват да работят от дома си, когато имат нужда. Повечето професионалисти изпълняват поне част от работата извън офиса и извън традиционните 9-5 часа. Независимо дали с отговаряне на имейли по пътя към работа или провеждането на бизнес обаждания след роботни часове, всички станахме част от днешната дистанционна работна култура.

   

 • Какво е то? Бизнес адрес?

  Бизнес адресът е практическа необходимост за всички фирми.
  Нуждаете се от физически адрес, например за изпращане и получаване на поща.

  Един от начините да си осигурите бизнес адрес е чрез наемане или закупуване на офис площи, но тези дългосрочни ангажименти често идват със скъпи разходи, които могат да наложат обратно вашия бизнес.

  Друг начин за осигуряване на бизнес адрес е чрез виртуален бизнес адрес.
  И така, какво е виртуален бизнес адрес и защо е идеалното решение за бизнес от всякакъв мащаб?

  Той е услуга, свързана с виртуални офиси. Виртуалният фирмен адрес осигурява физическо местоположение за вашите бизнес съобщения, включително поща, персонал на рецепцията, за да поздравят вашите клиенти и да подпишат пакети, да отговарят на услуги и др.

  Но има и други фактори, които правят осигуряването на виртуален пощенски адрес повече от просто въпрос на практичност.

  Ако понастоящем използвате домашния си адрес като фирмен адрес, това може да е удар срещу вашето доверие в очите на клиент, който е свикнал да вижда офис или магазин.

  Споделянето на домашен адрес може  да създаде опасения за сигурността и поверителността на собственика на фирмата. Виртуалният адрес създава надеждна точка за контакт и проектира професионален образ, който е свързан с успешни, легитимни фирми.

  Ако решите да добавите услуги като виртуален асистент или почасови пространства и конферентни зали, за да се срещнете с клиенти, вашият бизнес може да се представи по-нататък като корпоративна структура, способна да борави с големи и малки клиенти.

  Банките и финансовите институции могат да следват същата логика като потребителите, приемайки, че домашен бизнес адрес е свързан с нов или неуспешен бизнес. Това може би е дори още по-вредно от отрицателното възприятие на потребителите, тъй като финансовите институции могат да използват такава обосновка, за да отхвърлят исканията за кредитиране.
  За малките или развиващи се бизнеси отпадането на кредити може значително да забави растежа на бизнеса.
  Виртуалният пощенски адрес дава на бизнеса ви властта, която банките изискват за инвестиция, така че да можете да поддържате операциите си по график.

  Някои фирми трябва да се установят като членове на своите общности. Ако трябва да се срещнете с потенциални клиенти или други лидери в областта на бизнеса, виртуален пощенски адрес осигурява достъп до това пространство.

  Собствениците на фирми трябва да бъдат креативни и внимателно да оценяват всичките си възможности. Вместо да губи пари за скъпо офис пространство, виртуалният адрес предоставя практически комуникационни ресурси, като същевременно изгражда доверие с клиенти, кредитори и местната общност. За повече информация относно бизнес адреса на Brain Trust Virtual Office ни потърсете на:

  Тел.: 02 / 439 4000
  Мобилен:0889990853
  e-mail: office@braintrust.bg

   

   

   

 • Какво е виртуален рецепционист?

  Какво е виртуален рецепционист?  Много собственици на фирми се обръщат към Virtual Receptionist, за да помогнат на бизнеса си да работи по-ефективно и да поддържа високо ниво.
  Все пак, един от най-често срещаните въпроси, които чуваме, е: Какво е виртуален рецепционист?

  Преди да обсъдим какво е виртуален рецепционист, важно е да обсъдим какво НЕ Е:
  Виртуалният рецепционист НЕ Е робот или автоматизирана система за отговаряне.Той е жив, обучен член на екипа ви, който изпълнява всички задължения на рецепционист на пълно работно време, включително отговаряне на входящите обаждания, приемане на клиенти, обработка на поръчките и всякакви други отговорни административни задължения.

  Какви са ползите от виртуалните услуги?  Непосредствените предимства на виртуалните услуги са практични.
  Виртуален рецепционист е в състояние да отговаря на обаждания, да получава и изпраща кореспонденцията ви и да ви дава свободата, необходима за развитието на бизнеса ви.
  И не само!

  Спестява разходи: За много собственици на бизнес наемането на рецепционист на пълно работно време с пълна работна заплата и разходи за офис, не е финансово стабилно решение. Виртуалният рецепционист предлага на собствениците на бизнес спокойствието и гъвкавостта, необходими за развитието на малък бизнес, без да губи клиенти, да оставя добро впечатление и да се поддържа високо ниво на поддържане връзката с настоящи клиентите ви.
  Използването на виртуален рецепционист не е пасивна спирка, а вместо това е активна стратегия за отглеждане на бизнес.
  Ако искате повече информация за това, как нашите виртуални услуги за приемане могат да помогнат на бизнеса ви, обърнете се към нас днес.

  + 359 889 990 853
  + 359 2 439 4000

  office@braintrust.bg
   

   

 • WEWORKING


  С развивашите се тенденци и технологии все повече хора се отдават на фраиилансърство.
  Но дoмашният офис се превърна в същинско табу, разсейващо и ограничаващо комуникацията с колеги и бъдещи бизнес партньори.
  Споделеното работно пространство, в просторната ни зала има за цел да събере хора от цял свят с различни дейности , интереси, умения, така че да си помагат при нужда и да намерят сродни души по иновативно мислене и да се разчупят оковите на остарелите предразсъдъци .

 • "Основни тенденции и предстоящи събития от гледна точка на астрологията"

  Очаквайте скоро интересна среща със звездите и техните послания.  "Основни тенденции и предстоящи събития от гледна точка на астрологията"

  Лекция и събеседване с Галина Волжина, руски астролог, Магистър по астрологията и основател на Академия по астропсихология.

  За какво ще си говорим:

  С какво се занимава астрологията, какви са нейните методи за прогнозиране, колко точна е тя, може ли да се счита за наука.
  Мястото на астрологията в съвременното общество и в бъдеще.
  Астрологията е лична и световна.
  Какво очаква светът през следващите години - Европа, САЩ, Русия, България.
  Основни икономически и политически тенденции.
  Ключови дати и периоди.


 • ПРЕДЛОЖЕНИЕ, КОЕТО НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ

  В Брейн Тръст сме гъвкави и искаме да предложим всичко за вашия бизнес!

  Знаем колко голяма инвестиция на време и пари е местенето в нов офис, който да осигури комфорта, от който се нуждаете!
  Спестяваме Ви го и предлагаме напълно оборудван офис, който да почувствате като вашето място, в мига, в който влезете.
  И тъй като потребностите на бизнеса към офис пространство в ежедневието се променят, като бонус,
  ще получите 5 часа изполване на голяма конферентна зала ако наемете офис за месец или повече до 15.02.2018 г.

 • ОТВАРЯМЕ ВРАТИ НА НОВО МЯСТО - РАЗШИРЯВАМЕ КРЪГОЗОРА С НОВИ ХОРИЗОНТИ ЗА БИЗНЕСА

  Ние сме Брейн Тръст и сме превърнали в мисия това, да не спираме да търсим най-добрите алтернативи за нашите клиенти. Искаме винаги да се чувствате комфортно и на място, когато избирате нашите пространства.

  Удоволствието да съобщим новината е голямо и повече от вълнуващо е, да споделим, че отваряме вратите на нашето ново и модерно офис пространство. Предоставяме на нашите клиенти офис площи на нова локация, в луксозна и  по европейски модерна бизнас сграда.

  BLU OFFICES представлява изключителна, клас АAA офис сграда в комплекс с петзвездния "Best Western Premier Hotel Sofia Airport". Сградата се намира на бул. “Брюксел” 11, в непосредствена близост до Летище София, в една от най-бързо развиващите се бизнес дестинации на столицата. Ново изградената метро линия до летище София прави транспортната връзка с града още по-лесна в допълнение от сега съществуващия транспорт.

  Предлагаме и предоставяме различни по големина кабинети и зали, които разполагат с висок клас офис обзавеждане и техническо оборудване, голяма семинарна зала, малка конферентна зала, кабинети за срещи, красива рецепция, кухня. WiFi, мултимедия, умни телевизори и всичко необходимо, за да се чувствате на работа като "у дома".

  В допълнение предлагаме и "екстра", които няма да откриете никъде другаде - красива панорамна гледка към Витоша и Стара планина.